Bitcoin Futures

Bitcoin Futures

Bitcoin Futures  financijski je derivat koji omogućuje trgovcima da špekuliraju o cijeni Bitcoina, a da zapravo ne posjeduju kriptovalutu. Ovo je postao sve popularniji način ulaganja u Bitcoin, posebno za institucionalne ulagače i trgovce koji možda ne žele držati samu kriptovalutu.

 

Ekosustav

Ekosustav  Bitcoin Futures  sastoji se od brojnih različitih igrača, uključujući burze, trgovce, brokere i klirinške kuće. Ovi igrači rade zajedno kako bi olakšali trgovanje Bitcoin Futures ugovorima. Burze, kao što su CME i Bakkt, pružaju platformu za trgovce za kupnju i prodaju Bitcoin Futures ugovora.

 

Brokeri djeluju kao posrednici između trgovaca i burze, pomažući trgovcima da postavljaju narudžbe i upravljaju svojim pozicijama. Klirinške kuće odgovorne su za kliring i namiru trgovanja, osiguravajući da i kupac i prodavatelj ispunjavaju svoje obveze.

 

Značajke

Bitcoin Futures  ugovori imaju niz značajki koje ih čine jedinstvenima. Jedna od ključnih značajki je poluga, koja omogućuje trgovcima da kontroliraju veću količinu Bitcoina s manjim iznosom kapitala. To znači da trgovci potencijalno mogu ostvariti veću zaradu, ali također povećava rizik od gubitaka.

Bitcoin Futures također imaju datume isteka, što znači da trgovci moraju zatvoriti svoje pozicije do određenog datuma ili ih prebaciti na novi ugovor.

 

Prednosti

Jedna od glavnih prednosti  Bitcoin Futuresa  je ta što ulagačima pružaju način da se izlože Bitcoinu bez stvarnog posjedovanja kriptovalute. To može biti posebno korisno za institucionalne ulagače koji možda neće moći izravno držati Bitcoin zbog regulatornih ili skrbničkih problema.

Bitcoin Futures  također pružaju način trgovcima da zaštite svoje Bitcoin pozicije, smanjujući njihovu izloženost volatilnosti cijena. Konačno, Bitcoin Futures ugovorima se trguje na reguliranim burzama, koje mogu pružiti razinu sigurnosti i transparentnosti koja se ne može naći na nereguliranim tržištima kriptovaluta.

 

Slučajevi upotrebe

Postoji niz različitih slučajeva upotrebe za  Bitcoin Futures . Jedan od glavnih slučajeva upotrebe su špekulacije, jer trgovci mogu profitirati od promjena u cijeni Bitcoina. Bitcoin Futures također se može koristiti za zaštitu od rizika, kao što je ranije spomenuto, kako bi se smanjila izloženost volatilnosti cijena.

Osim toga, Bitcoin Futures se može koristiti kao dio šire investicijske strategije, jer mogu osigurati izloženost Bitcoinu, a istovremeno upravljati rizikom.

 

Informacije o tokenu

BTCF  token izvorni je token Bitcoin Futures platforme To je ERC-20 token koji se koristi za napajanje ekosustava platforme. Korisnici mogu uložiti svoje BTCF tokene kako bi zaradili nagrade, a tokeni se također mogu koristiti za plaćanje naknada na platformi.

Osim toga,  BTCF  tokeni mogu se koristiti kao kolateral za trgovanje Bitcoin Futures ugovorima, pružajući dodatni sloj sigurnosti za trgovce.

 

Putokaz

Siječanj – lipanj 2023

STANJE 1:

- BTCF je razvijen na dostupnoj platformi zajednice BITCOINF s milijunima članova

- Lista na centraliziranoj burzi: Azbit, CoinTiger

- Popis na decentraliziranoj burzi: Pancakeswap, Dodo

- Popis na stranicama DexTools, AveAI & 50 Coin

Srpanj-prosinac 2023

FAZA 2:

- Organizirajte 500 OPP sesija & 100% BTCF Exchange Fair

- Promocija projekta s Youtuberom i Tiktokerom

- Lista Coinmarketcap, Coingeko

- Dosegnite vlasnika od 10.000 BTCF

Siječanj-lipanj 2024

FAZA 3:

- 500 trgovačkih bodova za robu 100% BTCF razmjene

- Vodite članove iz 10 zemalja da organiziraju razmjenu robe 100% BTCF

- Dosegnite vlasnika od 50.000 BTCF

Srpanj-prosinac 2024

FAZA 4:

- 1000 trgovačkih bodova za robu 100% BTCF razmjene

- Širenje 100% BTCF operacija robne razmjene u mnogim zemljama

- Dosegnite vlasnika od 100.000 BTCF

Siječanj – lipanj 2025

FAZA 5:

- 5000 trgovačkih bodova za 100% BTCF razmjensku robu

- Dosegnite vlasnika od 300 000 BTCF

Srpanj – prosinac 2025

FAZA 6:

- 10.000 trgovačkih bodova za robu 100% BTCF razmjene

- Dosegnite vlasnika od 500.000 BTCF

 

INFORMACIJA

WEB STRANICA  —  WHITEPAPER  —  YOUTUBE  —  TELEGRAM  —  TWITTER  —  ANN

 

Autor

Bitcointalk korisničko ime: Chris Wood

BitcoinTalk URL profila: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=3200869

Adresa novčanika: 0x9865f71A7e3bbc46B4B0135d508B1d9b8eBa64c9

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Life Crypto

Taletecode

StoryFire